Selasa, 19 Disember 2017 | 12:58pm
PEMAIN pertahanan Pahang berasal dari Terengganu, Muslim Ahmad tekad peraga persembahan terbaik untuk berada dikesebelasan utama.

Muslim tekad pikat Dollah

KUANTAN: Saingan sengit dalam skuad menuntut pemain pertahanan Pahang, Muslim Ahmad memberi persembahan terbaik bagi memastikan namanya tidak tercicir daripada senarai kesebelasan utama pasukan pada saingan Liga Super musim depan.

"Kehadiran beberapa muka baharu dalam skuad Tok Gajah akan menjadi senjata kekuatan pasukan, bagaimanapun pada masa sama mereka adalah pesaing kuat saya untuk berada di tengah padang.

"Sebagai pemain profesional, perkara itu dianggap biasa dan tidak terlalu membebankan, apa yang utama ialah saya perlu berusaha memberi persembahan bagi memikat hati jurulatih (Dollah Salleh) setiap kali sesi latihan," kata Muslim.

Selepas memasuki musim kedua bersama Tok Gajah, Muslim mengakui dia sudah serasi dengan pemain lama dalam pasukan dan kelebihan itu akan dapat membentuk persefahaman lebih baik dan berkesan terutama dengan jentera tengah.

Pada musim 201,7 dia bergandingan dengan pemain import dari Korea Selatan, Heo Jae Won di bahagian pertahanan, namun selepas pemain itu berpindah, kekosongan posisi berkenaan masih belum diputuskan jurulatih.

Baginya, sesiapa saja yang akan bergandingan dengannya bukan persoalan penting untuk difikirkan kerana fokus utamanya ialah memberi persembahan terbaik bagi memastikan Tok Gajah mencatat kejayaan pada setiap perlawanan.

"Saya perlu berusaha sedaya upaya membalas kepercayaan jurulatih yang mengekalkan saya musim 2018.

"Dengan kerjasama semua pemain, saya yakin skuad Tok Gajah musim depan lebih berkualiti dan berkesan dalam usaha memburu kejayaan selepas gagal menyerlah musim ini," kata pemain kelahiran Kuala Terengganu itu.

Muslim yang juga bekas pemain kebangsaan berkata, kehadiran Mat Yo (Norshahrul Idlan Talaha), Safuwan Baharudin, Bunyamin Umar dan Chan Vathanaka mampu meletak pasukan Tok Gajah sebagai pencabar utama musim depan.

"Kelibat Matheus Alves, Mohamadou Sumareh, Chan (Vathanaka) dan Mat Yo pastinya akan dapat memberikan hasil memuaskan kepada pasukan seterusnya kegembiraan serta kepuasan kepada peminat setia Pahang," katanya.

Berita Harian X