Isnin, 18 Ogos 2014 | 2:35pm
PELAKON Pembantu Wanita Terbaik Drama Anugerah Skrin 2013, Izreen Azminda dan Amar Baharin.

Izreen tidak peduli gosip cinta dengan Amar

KUALA LUMPUR: Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Drama Anugerah Skrin 2013, Izreen Azminda enggan mempedulikan sebarang tohmahan dan cercaan sekeliling mengenai hubungan baiknya dengan Amar Baharin.

Kedua pelakon ini bergandingan dalam drama Kerana Terpaksa Aku Relakan (KTAR) yang disiarkan di TV3 beberapa bulan lalu.

Amar turut dikaitkan sebagai punca kepada perpisahan Izreen dengan bekas suaminya, Muhammad Riza Baharudin Jun lalu.

Bagaimanapun penafian daripada pihak Amar mahupun Izreen sudah dibuat sebelum ini. Ia juga tidak langsung menghalang kedua-duanya bersahabat baik sehingga kini.

Keakraban mereka secara jelas mula menimbulkan cakap-cakap belakang. Tambahan pula tempoh edah Izreen hanya akan tamat pada 9 September depan.

Malah sudah mula ada yang pantas menyaksikan 'kemesraan' kedua pelakon ini termasuk ketika mempromosikan drama KTAR tidak sekadar kawan biasa.

Syawal keempat lalu, Amar turut membuat kunjungan beraya di rumah keluarga Izreen di Jitra, Kedah.

Malah, penerbit popular, Fadzil Teh pun turut hadir selain pelakon Fendi London, Riz Armin dan Hairi Safwan. Kehadiran Amar itu juga mula dilihat bagai ada sesuatu antaranya dengan Izreen.

"Bercinta atau tidak, mungkin apabila ramai yang melihat senario sebegini termasuk keterbukaan kami memuat naik gambar di Instagram pantas dinilai itu serta ini. Kalau pelakon lelaki serta perempuan rapat, orang akan anggap bercinta.

"Kalau ada yang anggap saya dan Amar cover line mengenai hubungan kami itu terpulanglah. Kami tak mampu mengawal semua itu. Tapi sejujurnya saya selesa berkeadaan sebegini. Kami rapat dan saya terbuka berkongsi apa saja di laman sosial termasuk dengan siapa saya berkawan.

"Dalam hal ini, saya bukan buat benda yang salah. Perlukah saya takut dengan menyembunyikan apa saja termasuk dengan siapa saya berkawan. Tak salahkan saya berkawan. Tak dinafikan beliau antara kawan yang saya rapat. Rapat tak semestinya bercinta. Saya tak tolak jodoh dengan sesiapapun termasuklah dengan dia sekalipun," katanya yang hanya mampu berserah bab jodoh ketika dihubungi BH Online pagi tadi.

Menurut Izreen, menariknya keakrabannya dengan Amar turut membuka satu dimensi baru apabila beliau dapat mewujudkan kelompok kawan baru di kalangan kawan pelakon lelaki yang pernah digosipkan dengan Erra Fazira itu.

"Kami selalu keluar beramai-ramai. Kawannya pun sudah jadi kawan saya. Kami boleh pergi makan durian, berkaraoke atau apa saja aktiviti meredakan tekanan. Dengan kawannya, saya boleh jadi diri sendiri dan tambahan pula mereka memang sporting

"Malah sebelum berkawan rapat dengan saya, Amar sendiri selalu juga ke sebelah Utara contohnya seperti Ika Nabilla dan Anita Baharom. Macam raya baru-baru ini, dia dan keluarganya datang beraya ke Ipoh. Dari Ipoh ke Jitra, dia seorang diri ambil peluang beraya di rumah saya pula," kata ibu kepada Adrian Umar berusia setahun ini.

Di akhir perbualan, Izreen sedar bukan semua yang menyukainya. Lumrah dalam hidup pasti ada yang membenci.

"Saya tahu, ada yang pantas membuat kesimpulan mengenai apa yang saya lalui tanpa mengetahui keadaan sebenar. Sebaliknya hanya ambil dari input seperti gosip atau khabar angin. Terima kasih kepada yang terus menyokong. Boleh saya katakan 80 peratus menyokong dan mendoakan yang baik untuk saya dan Amar," katanya.

Berita Harian X