Ahad, 12 Oktober 2014 | 6:00pm

Kanak-kanak cedera tersepit eskalator di Melaka

MELAKA: Seorang kanak-kanak lelaki cedera tiga jari kaki kanannya apabila kasut yang dipakainya tersepit di eskalator di sebuah pusat beli belah terkenal di sini, hari ini.

Ketika kejadian kira-kira 12.15 tengah hari tadi, kanak-kanak berusia 10 tahun itu bersama keluarganya sedang menaiki eskalator ke tingkat atas pusat membeli belah itu.

Pegawai Bomba Kanan Balai Bomba dan Penyelamat Jalan Kubu, Arshad Mail, berkata pihaknya menerima panggilan pada jam 12.32 tengah hari dan tiba empat minit kemudian bersama sebuah jentera dan unit Perkhidmatan Respons Perubatan Kecemasan (EMRS) dengan lapan anggota.

"Sebaik tiba di lokasi, kaki kanak-kanak itu telah berjaya dikeluarkan pengawal keselamatan pusat beli-belah berkenaan dan bomba kemudian memberikan rawatan kecemasan awal kepada mangsa," katanya ketika dihubungi di sini.

Beliau berkata, siasatan awal mendapati kasut jenis kanvas yang dipakai kanak-kanak berkenaan tersepit di tepi eskalator berkenaan sebelum menarik bersama tiga jari kaki kanannya.

Katanya, kanak-kanak itu kemudian dibawa ke Hospital Melaka untuk rawatan lanjut.

- BERNAMA

Berita Harian X