Ahad, 21 April 2019 | 12:30pm
INTAN Najuwa mula dikenali selepas membintangi drama Kekasih Paksa Rela. Foto Halimaton Saadiah Sulaiman

Hal peribadi cukup saya yang tahu - Intan Najuwa

KUALA LUMPUR: Pernah berdepan kegagalan cinta, pelakon Intan Najuwa akur untuk tidak terlalu terbuka berkongsi hal peribadi, terutama berkaitan soal hati di laman sosial.

Menjadikan pengalaman lalu sebagai iktibar, Intan atau nama penuhnya, Intan Najuwa Abdul Wahid, 22, berkata, dia kini memilih untuk tidak terlalu mendedahkan identiti teman lelakinya kepada umum.

“Saya tidak mahu lagi kisah peribadi terlalu digembar-gemburkan. Biarlah identiti teman lelaki saya tidak diketahui umum. Lebih baik begini kerana sebelum ini, saya terlalu terbuka dan berkongsi segala-galanya di laman sosial.

“Saya dan teman lelaki sudah lama mengenali antara satu sama lain. Bermula sebagai kawan, tetapi apabila ada keserasian, kami bersedia untuk membawa hubungan itu ke fasa lebih serius.

“Kami masih dalam proses mengenali antara satu sama lain. Selebihnya, doakan sahaja yang terbaik buat kami,” kata Intan.

Pelakon yang mula mencipta nama menerusi drama, Kekasih Paksa Rela bersama Remy Ishak itu berkata, kegagalan cinta lalu juga membentuknya menjadi semakin positif.

“Sebelum ini, empat tahun saya bercinta, namun akhirnya saya dan bekas kekasih memilih untuk membawa haluan masing-masing. Kami berpisah bukan kerana orang ketiga.

“Biarpun kecewa, pengalaman itu banyak mengajar saya memikirkan diri dan perancangan masa depan. Saya semakin fokus membina kerjaya dan tidak mahu minat dalam bidang lakonan tersasar.

“Tidak mengapa, itu semua cerita lama. Lagipun, sudah setahun ia berlalu. Sekarang, saya mahu memberikan sepenuh perhatian kepada kerjaya dan hal peribadi, cukup saya yang tahu,” katanya.

Berkongsi perkembangan kerjaya, Intan yang bernaung di bawah pengurusan Paranormal Talents sejak Disember lalu baru selesai menjalani penggambaran telefilem, Cinta Sesungguhnya bersama Fikry Ibrahim.

“Saya perlukan syarikat pengurusan yang mampu membawa kerjaya saya ke tahap lebih baik. Saya lihat Paranormal Talents mempunyai kelebihan itu, apatah lagi saya perlu menggilap semula nama selepas berehat seketika untuk bersama keluarga.

“Melihat pencapaian beberapa artis yang bernaung di bawah pengurusan itu, membuatkan saya yakin dengan kredibiliti mereka. Selepas membintangi Kekasih Paksa Rela, saya pulang ke Johor untuk bersama keluarga.

“Lagipun, ketika itu, ayah kurang sihat. Agak lama juga di kampung, baru saya bersedia untuk kembali aktif berlakon,” kata Intan.

Berita Harian X