login|daftar
BH Facebook Komuniti ↓
WAKTU SOLAT Kuala Lumpur
SUBUH
ZUHUR
ASAR
MAGHRIB
ISYAK
 
SMS waktu solat
... kawasan lain
Rabu , 15 Julai 2015
bullet Set BH sebagai Laman Utama bullet Arkib Berita : Seminggu | Sejak 1991
PILIHAN ENJIN CARIAN
BH TwitterBH Facebook
Joran
Cetak Artikel Cetak . E-mel Rakan Emel Rakan .

Petua: Kasut kunci keselamatan


2011/01/22

KASUT memainkan peranan terpenting kepada kaki pancing. Selain untuk keselesaan kaki, kasut juga berfungsi sebagai kunci keselamatan ketika melakukan aktiviti memancing di kawasan hutan atau berpaya.

Justeru, walaupun aspek ini dipandang remeh oleh segelintir pemancing, pemakaian kasut bersesuaian amatlah penting untuk keselesaan kaki dan sekali gus menghindari pemakainya disengat binatang berbisa seperti ular dan sebagainya.
Jadi, sebelum turun memancing di kawasan yang dinyatakan anda perlu mencari kasut bersesuaian seperti boot getah yang kebiasaannya dipakai oleh pekebun untuk bercucuk tanam.
Cari kasut getah yang mempunyai potongan sehingga paras lutut dan kemudian padankan dengan seluar panjang. Cara pemakaian seperti ini dapat mengelakkan kaki anda dipatuk ular atau kaki tertikam benda tajam seperti paku, duri dan kayu tajam. Kongsi tip atau petua emel diarijoran@gmail.com.

Artikel Lain

Untuk sebarang pertanyaan mengenai iklan teks, hubungi muzainy@mediaprima.com.my untuk maklumat lanjut.

Peta Laman

Hak Cipta Terpelihara 2012 - Berita Harian - The New Straits Times Press (Malaysia) Berhad Emel kami sebarang maklumbalas.
Resolusi paparan terbaik untuk laman web ini adalah 1024 x 768 tracker

Kembali ke atas