login|daftar
BH Facebook Komuniti ↓
WAKTU SOLAT Kuala Lumpur
SUBUH
ZUHUR
ASAR
MAGHRIB
ISYAK
 
SMS waktu solat
... kawasan lain
Khamis , 18 Disember 2014
bullet Set BH sebagai Laman Utama bullet Arkib Berita : Seminggu | Sejak 1991
PILIHAN ENJIN CARIAN
BH TwitterBH Facebook
Cetak Artikel Cetak . E-mel Rakan Emel Rakan .

Idris tekad teruskan kecemerlangan, kegemilangan UMNO Melaka


2013/07/27

MELAKA: Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Melaka yang baru, Datuk Idris Haron bertekad meneruskan kecemerlangan serta kegemilangan UMNO negeri ini yang sebelum ini diterajui Datuk Seri Mohd Ali Rustam.

Beliau berkata, segala amanah dan tanggungjawab akan dipikul dengan sebaik mungkin bersama timbalannya Datuk Ahmad Hamzah yang juga Ketua UMNO bahagian Jasin.
"Saya melihat cabaran yang paling dekat adalah untuk memberikan keyakinan kepada ahli-ahli UMNO bahawa dengan usaha, daya dan gerak kerja, kita boleh memberikan pulangan kejayaan kepada Barisan Nasional (BN) negeri," katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis khatam Al-Quran perdana pelajar sekolah rendah agama (SRA) Jabatan Agama Islam Melaka di sini, hari ini.
Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas pelantikannya sebagai Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Melaka yang diumumkan Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Razak, semalam.

Katanya, beliau akan berusaha menggerakkan jentera di enam bahagian UMNO di negeri ini untuk menambah bilangan pengundi berkualiti yang akan memberikan sokongan penuh kepada BN pada Piliharaya Umum ke-14 (PRU14).

Idris berkata, pihaknya juga mensasarkan untuk menambah bilangan ahli UMNO serta mempertahankan negeri Melaka daripada pembangkang.

"Kita tidak boleh berlengah kerana sasaran ini telah pun diletakkan oleh Presiden parti dengan menyebut bahawa kita sudah tiada masa, gerak kerja PRU14 telah pun bermula," katanya.
Terdahulu, pada majlis itu, Idris menggesa umat Islam agar menerapkan amalan membaca Al-Quran sebagai budaya hidup untuk menjamin kehidupan yang sempurna dan baik.

Katanya, penglibatan ibu bapa dan guru penting untuk menimbulkan keinginan membaca Al-Quran di kalangan kanak-kanak sekaligus menjadikannya sebagai panduan hidup mereka.

- BERNAMA

Artikel Lain

Untuk sebarang pertanyaan mengenai iklan teks, hubungi muzainy@mediaprima.com.my untuk maklumat lanjut.

Peta Laman

Hak Cipta Terpelihara 2012 - Berita Harian - The New Straits Times Press (Malaysia) Berhad Emel kami sebarang maklumbalas.
Resolusi paparan terbaik untuk laman web ini adalah 1024 x 768 tracker

Kembali ke atas