Khamis, 11 Oktober 2018 | 10:16pm

Muhyiddin bantu kempen Anwar

PORT DICKSON: Biarpun masih menjalani rawatan, Presiden Parti Pribumi Bersatu (BERSATU), Tan Sri Muhyiddin Yassin, tetap hadir menyertai kira-kira 300 jemaah menunaikan solat Maghrib di Masjid Kariah Bagan Pinang di sini, malam ini.

Turut hadir, Pengerusi BERSATU Negeri Sembilan, Tan Sri Dr Rais Yatim dan Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali.

Majlis bermula dengan solat Maghrib diikuti dengan bacaan surah Yasin dan solat hajat memohon perlindungan Allah khususnya menjelang hari pengundian Pilihan Raya Kecil (PRK) Port Dickson Sabtu ini.

Ia adalah kemunculan pertama Muhyiddin yang juga Menteri Dalam Negeri membantu kempen PRK Port Dickson sebagai tanda sokongan terhadap calon Pakatan Harapan (PH), Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Sebelum ini, Muhyiddin bercuti sejak 12 Julai selepas menjalani pembedahan di Singapura untuk membuang ketumbuhan di pankreas, yang dikesan berada pada tahap awal.

Beliau dibenar pulang pada 12 Ogos dan mengangkat sumpah sebagai Ahli Parlimen Pagoh di Dewan Rakyat 14 Ogos lalu.

26 dibaca
ANWAR bersama Muhyiddin ketika hadir sempena Majlis Tahlil dan Bacaan Yasin di Masjid Bagan Pinang, Port Dickson. - NSTP/Iqmal Haqim Rosman
MUHYIDDIN bersama Mohamed Azmin dan Rais pada Majlis Tahlil dan Bacaan Yasin di Masjid Bagan Pinang, Port Dickson. - NSTP/Iqmal Haqim Rosman
Berita Harian X