Selasa, 28 Ogos 2018 | 9:34am

Bersenam lebih bijak dengan GINTELL CyberTREK FITuristic Treadmill

KUALA LUMPUR: Gaya hidup sihat dengan melakukan pelbagai aktiviti senaman menjadi trend dalam masyarakat masa kini.

Aktiviti senaman seperti berjalan, berlari, joging dan berenang bermanfaat untuk meningkatkan kadar metabolik, membakar lemak berlebihan, mengurangkan berat badan, meningkatkan peredaran darah dan meningkatkan ketajaman mental. Paling penting, ia meningkatkan kesihatan keseluruhan kita.

Marilah kita bermula dengan ‘joging’! Berdasarkan penyelidikan, lebih kurang 4,500 hingga 5,000 langkah dalam 30 minit berjalan pantas dapat mengurangkan risiko penyakit jantung dan penyakit kardiovaskular yang lain.

Melangkah kira-kira 9,000 hingga 10,000 langkah dalam masa 30 minit latihan berjalan perlahan sepanjang hari juga terbukti berjaya menurunkan berat badan dan mampu bertahan lama.

Bergantung pada tahap senaman, joging boleh meletakkan banyak tekanan pada sendi terutamanya di jalan raya kerana ia tidak dapat memberi kita penyerapan kejutan, jadi sendi pasti menyerap semua tekanan.

Sudah tiba masanya untuk mengucapkan selamat tinggal kepada treadmill lama kerana GINTELL membawa anda CyberTREK FITuristic Treadmill yang mempunyai reka bentuk yang bersemangat dan futuristik dilengkapi ciri-ciri pintar, gabungan fesyen, hiburan dan senaman.

Teknologi berinovasi baru GINTELL bernama i-Treker adalah satu sistem penderiaan langkah bijak yang tepat mengira langkah pengguna semasa latihan. Ia berbeza dengan treadmill biasa yang hanya mengira jarak.

Bagi treadmill biasa, apabila pengguna berhenti melangkah sedangkan treadmill masih beroperasi, jaraknya masih terus dikira dan menyebabkan data latihan terakhir tidak tepat.

Berbeza dengan CyberTREK , walaupun tali sawatnya masih berjalan dan pengguna hanya berdiri di atas skid itu, langkah kaki tidak akan dikira.

Teknologi i-Treker bukan sahaja digunakan untuk mengira langkah kaki dengan tepat tetapi juga menunjukkan bilangan langkah anda berada pada tahap yang berkesan dan sangat meningkatkan hasil latihan.

Untuk memenuhi keperluan bagi memaksimumkan perlindungan bersama semasa latihan, CyberTREK menggunakan Sistem Cushioning Intelligent iCS yang dapat mengurangkan tekanan pada kaki dan sendi.

GINTELL CyberTREK FITuristic Treadmill direka unik buat peminat sukan untuk bersenam di rumah dengan rekaan futuristik dan padanan warna yang bersemangat serta diberi daya tarikan fesyen sempurna.

Skrin sesentuh LED yang direka khas adalah mudah untuk dikendalikan, bergaya dan boleh dipercayai. Skrin sangat jelas dan semuanya berada pada hujung jari, hanya dengan sentuhan.

Sistem muzik Bluetooth dan port USB pula akan meningkatkan mood latihan yang membolehkan anda menikmati drama dan muzik Korea kegemaran dengan menyambungkan telefon pintar ke sistem muzik Bluetooth dan meletakkannya di atas pendiri.

Bateri telefon pintar sudah berkurang? Jangan bimbang, sambungkan port USB, caj dan jadikan ia sentiasa hidup!

Pengguna boleh mengendalikan GINTELL CyberTREK dengan mudah kerana ia tidak memerlukan pemasangan, terutama untuk pengguna wanita yang bimbang dengan pemasangan dan menanggalkannya. Ia boleh dilipat secara menegak, sekali gus menjimatkan banyak ruang.

Treadmill ini terdiri daripada 12 program latihan bersama dengan fungsi seperti jarak, kalori, masa, langkah, kelajuan, dan kadar jantung. Ciri inovatif pengiraan BMI (Body Mass Index) membolehkan anda memahami keadaan fizikal dengan lebih baik dan memilih program senaman yang betul.

Bersempena dengan tema Hari Kebangsaan tahun ini #SayangiMalaysiaku, GINTELL menyediakan promosi hebat, hanya dengan RM110.78 sebulan anda dapat membawa pulang CyberTREK FITuristic Treadmill dan hadiah percuma GINTELL G-Mobile EZ . Rebutlah peluang keemasan ini sebelum terlambat ! Tertakluk pada terma dan syarat.

Kunjungi Pameran Kesihatan GINTELL seperti di bawah untuk menikmati tawaran yang lebih hebat!

Untuk maklumat lanjut, kunjungi bilik pameran berhampiran atau hubungi talian khidmat pelanggan 1800 88 6332. Layari www.gintell.com, GINTELL MALAYSIA Facebook, Instagram #GINTELLMALAYSIA dan juga GINTELL WeChat.

GINTELL mengucapkan semoga sihat sejahtera!

Berita Harian X